Chelsea Manning

IkDzoAN7FsE

Jorma Uotinen

_JWikiPNN-I

Chicks on speed

qGLCahyRFBQ

Mykki Blanco

cNGR4ciDmTA

JD Samson

DTsO3qX8Z7E

Hifi Sean

3LnRQwqz23w

Sofi Oksanen

uB6bPZ1IJT4

Hannu Vaisanen

auetQ1HNy-4

Tero Hetero

tEVOuS2PZp8

24.-25.8.2018. TRAIN FACTORY, HELSINKI, FINLAND

Querelle on queer-festivaali, joka järjestetään elokuun lopulla Train Factoryssa eli Vallilan makasiineilla. Querelle on riehakas, ylpeä, älyllinen, oikeudenmukainen ja karnevalistinen LHBTIQ+-väen festivaali, jonka ohjelma muodostuu musiikista, kirjallisuudesta, drag-artisteista, keskusteluista, stand upista, tanssista, euroviisuista, installaatioista.

Lue lisää

Querelle on festivaali, jolla on tarkoitus. Se edistää tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta kaikissa näiden muodoissa ja pyrkii myönteisyydellään nostamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevia ajankohtaisia aiheita. Querelle tarjoaa henkisen kodin ja hetkellisen turvan kaikille kiusatuille. Querelle ottaa kantaa, muttei saarnaa.

Querelle on nykyaikainen boutique-festivaali, joka panostaa viihtyisyyteen, palveluihin ja jonottomuuteen. Sen alue on vähintäänkin upea – Vallilan makasiinien historialliset rakennukset ja piha-alueet tarjoavat ainutlaatuiset puitteet historialliselle hankkeelle.

Train Factory on Yhdysvaltain entisen suurlähettilään ja suuren Suomen-ystävän Bruce Oreckin mittava ja uljas projekti. Train Factorysta on tarkoitus luoda tulevina vuosina monialainen ja kansainvälinen kulttuuri- ja yrityskeskus. Querelle on Train Factoryn ensimmäinen kärkihanke.

Querelle on ennen kaikkea ja alati ilon juhla.

Querelle on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa 2018.

Querellen kävijätavoite on 12 000 ihmistä kahden päivän aikana.

Querellen ikäraja on 18 vuotta.

Querellen nimi juontaa ranskalaisen Jean Genet´n kirjaan Querelle de Brest (1947). Sen päähenkilö Georges Querelle on biseksuaali merimies, joka ajautuu pikkurikollisuuden, murhien ja prostituution tuhoisaan kierteeseen. Rainer Werner Fassbinderin viimeiseksi jäänyt elokuva Quorelle (1982) pohjautuu kyseiseen Jean Genet´n teokseen.

Sulje

POIMINTOJA QUERELLEN OHJELMASTA

Miessotilaasta naistaistelijaksi

CHELSEA MANNING

Chelsea Manning on yhdysvaltalainen transnainen, aktivisti, poliitikko, tietovuotaja ja tuleva senaattori. Vuonna 2010 Chelsea sai 35 vuoden vankilatuomion hänen vuodettua Yhdysvaltain armeijan arkaluontoisia asiakirjoja Wikileaksiin Irakin sodasta. Obama armahti Chelsean tämän istuttua seitsemän vuotta sotilasvankilassa. Nyt Chelsea haluaa käyttää aikansa hyvään. Querellessä kuulemme, mitä kaikkea tämä hyvä pitää sisällään. We got this!

Lue lisää

Ei huono!

JORMA UOTINEN

Kaikkien rakastama taiteilijaprofessori Jorma Uotinen on tanssija, laulaja ja koreografi. Hän on toiminut laaja-alaisesti eurooppalaisessa kulttuurielämässä jo vuosikymmenien ajan ja hän on vasta pääsemässä vauhtiin. Querellessä Jorma esittää bändeineen uutta ja vanhaa tuotantoa muhkealla bassollaan. Saattaapa hän myös muutaman tanssiaskeleen ottaa.

Lue lisää

Fantastista feminismiä

Chicks on speed

Aussi Alex Murray-Leslie ja nykiläinen Melissa Logan tapasivat vuonna 1997 Munchenin taideakatemiassa ja päättivät perustaa ryhmän, jota eivät vanhat ja kuluneet käsitteet rasittaisi. Näin syntyi Chicks on Speed. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen COS on kovemmassa iskussa kuin koskaan – tämän saatte todistaa Querellen päälavalla.

Lue lisää

Performanssiräppiä

MYKKI BLANCO

Mykki Blancoa on mahdotonta määritellä. Michael David Quattlebaum Jr:ksi syntynyt taiteen moniottelija on ainakin räppäri, performanssitaiteilija, runoilija ja aktivisti. HIV-tartuntansa kanssa kamppaileva Mykki on riipaisevassa herkkyydessään jotakin aivan ainutkertaista. Turha edes yrittää sanoa enempää.

Lue lisää

Puhdasta queermaisuutta

JD SAMSON

Le Tigrestä maailmanmaineeseen ponnistanut JD Samson on yhdysvaltalainen lauluntekijä, dj ja todellinen LHBTIQ+-aktivisti. Dj-keikalla Querellessä hurmaava JD on myös sen luokan intellektuelli, että kaiken maailman päiviräsästen on viisasta pysyä pystyynkuolleiden mielipiteidensä kanssa kaukana.

Lue lisää

Viisikymppisen vimmaa

HIFI SEAN

Skottilainen Sean Dickson on säveltäjä, tuottaja, muusikko ja dj, joka löi läpi jo kaukaisella 80-luvulla The Soup Dragons-bändillään. Bändi nousi legendaarisen John Peelin suuriin suosikkeihin ja se on paljon se. Kun Hifi Sean nousee Querellen klubilavalle, voimme vain aistia kokemuksen, näkemyksen ja rakkauden vankan yhdistelmän.

Lue lisää

Historiaa henkilökohtaisena kokemuksena

SOFI OKSANEN

Eittämättä kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailijamme Sofi-Elina Oksanen on ehdotonta Nobel-ainesta. Hänen raukeassa älyssään on jotain lähes pelottavaa, varsinkin jos satut historian väärälle puolelle. Naiskuvan muuttaminen vereksi ja lihaksi on Sofin harvinaistakin harvinaisempi lahja.

Lue lisää

Mitä aidoin taiteilijasielu

HANNU VÄISÄNEN

Hannu Väisänen on ranskalaistunut kuvataiteilija ja kirjailija. Voisimme luetella tässä hänen saamansa lukemattomat palkinnot, mutta ne kalpenevat Hannun syvän humanismin ja lämmön alla. Pariisista Querelleen lentävä Hannu avaa koko festivaalin kirjoittamallaan puheella, jota säestetään taiteilijan itsensä suunnittelemalla videomateriaalilla.

Lue lisää

Romeoräppiä

TERO HETERO

Tero Hetero on muunsukupuolinen rap-artisti, joka yhdistää elektronista tanssimusiikkia, hip hopia ja lyriikkaa. Tero luo tanssittavaa, kaunista ja nostattavaa musiikkia, jonka lyriikat puhuvat rakkaudesta, elämän ymmärtämisestä ja inhimillisyydestä. Sukupuolen moninaisuus on asia, joka vahvasti näkyy ja kuuluu kaikessa, mitä Tero tekee.

Lue lisää

Querellen koko ohjelma julkaistaan huhtikuun aikana.

Liput

Alennusliput Setan jäsenille – Vain 300 alennuslippua myydään rajallisen kapasiteetin takia – Toimi nyt!

Perjantai

45 €

(69 €)

Lauantai

45 €

(69 €)

Viikonloppu

80 €

(129 €)

Tarjous voimassa 10.3.2018 saakka tai siihen asti kuin lippuja riittää. Vain nopeat elävät.

Osta lippusi nyt!

Kysyttävää?

info@querelle.fi